La mulţi ani!

Seara era caldă şi învăluită într-un aer de sărbătoare. Ambianța era asigurată de muzica difuzată de Ipod, reverberat sonor de pereţii micuţei peşteri. În loc de lumânări parfumate aveau o mică torţă din frunze aromate iar pe post de şemineu focul aprins în gura peşterii. Flori proaspete pe masa dintr-un trunchi de copac, cele două pahare de plastic aşezate pe câte o scoică alb-rozalie, cele două farfurii pline cu peştele pregătit de Jack şi felurite tartine pregătite de Sellma din conserve, plus un tort pe care îl preparase din biscuiţi cu cremă de fructe proaspăt culese, făceau ca masa de Revelion să fie una extrem de îmbietoare. Nu a lipsit nici şampania, răcită în izvorul de lângă peşteră, un amestec din limonadă cu bere care agitat bine de Jack se înspumă precum o şampanie din cea mai fină, nu lipsi nici focul de artificii – mii de stele pe cerul senin, nici dansul, unul în brațele celuilalt. Nu le lipsea nimic atât timp cât erau împreună.
- La mulţi ani, Sel!
- La mulţi ani, Jack!
Coborâră pe plajă. Totul părea încremenit. Marea deveni oglindă, scoicile plantate în nisip picoteau, „Pescăruşul”, cu un albatros pus ştrengăreşte pe catarg, luase poziţie de drepţi, frunzele tăceau, păsările adormiseră cioc lângă cioc, peştii se înveliseră cu alge şi visau iscând bule, imagini pentru ochi divini, o lume mirifică așteptând să prindă viaţă.
Sellma şi Jack dăruiră mării sticla de şampanie în care vârâseră un petec de hârtie cu povestea lor. Marea se trezi brusc şi, val cu val, o purtă pe braţele-i de apă până departe. Cândva, tot într-o noapte ca asta, alţi îndrăgostiţi le vor citi povestea.
- Şi acum, Sel, e vremea să te împaci cu marea. Am observat că te-ai supărat pe ea că ne-a naufragiat aici însă voi două sunteţi la fel, spuse Jack luând-o în braţe, aşa că hai să faceţi pace!
- Jack, să nu cumva să îndrăzneşti...
Dar Jack, cu ea în braţe, alerga deja printre valuri şi plonjară amândoi în apa care acum strălucea sub lumina lunii. Liniştea se făcu ţăndări şi sub râsetele lor insula, încet, încet, începu să se trezească la viaţă.
Drum în doi © SP
Imagine; Claude Monet Cliffs and sailboats at Pourville